Şereflikoçhisar Ziraat Odası > Haberler > ZİRAAT ODASI TARIM DANIŞMANLARI OLARAK DANIŞANLARIMIZIN AYÇİÇEĞİ TARLALARINI KONTROL ETTİK.

Şereflikoçhisar Ziraat Odası tarım danışmanları olarak danışanlarımızın tarla kontrollerine devam ediyoruz. Şeker mahallesindeki üreticilerimizin günebakanlarında, bitkilerin gelişimi ve tarlaların genel durumu kontrol edildi. Yağlık olarak yetiştirilen ayçiçeği tarlalarında sulama uygulaması yapıldı.  Yüksek verim ve kalite için ayçiçeğinin  ihtiyaç duyduğu su miktarı, uygun zamanda ve dozda bitkiye verilmelidir. Özellikle de kuraklığın etkili olduğu bölgemizde, ayçiçeği yetiştiriciliğinde mutlaka sulama yapılmalıdır.  Bütün üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı bir üretim sezonu diliyoruz.