Şereflikoçhisar Ziraat Odası

ZOBİS
Şereflikoçhisar Ziraat Odası > Haberler > "TARIMI DEĞERLENDİRME VE KURAKLIK TOPLANTISI" İLÇEMİZDE DÜZENLENDİ.

"TARIMI DEĞERLENDİRME VE KURAKLIK TOPLANTISI" İLÇEMİZDE DÜZENLENDİ.

Ankara'da Tarım ve Hayvancılığın ele alındığı "Tarımı Değerlendirme ve Kuraklık Toplantısı " ilçemize bağlı Geçitli Köyü'nde düzenlendi. Toplantıya; Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden sorumlu Vali Yardımcısı Dr. Ayhan ÖZKAN, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent KORKMAZ, Şereflikoçhisar Kaymakamı Zafer ENGİN, Belediye Başkanı Memiş ÇELİK, Ziraat Odası Başkanı Hikmet BOZKURT öncülüğünde, Ankara İlçe Tarım Müdürleri ve İlçe Ziraat Odası Başkanları katıldı.

Toplantının gündeminde KURAKLIK konusu yer aldı. Tahıl üretimi yapılan alanlar ve üreticiler için bu yıl yaşanan kuraklık, büyük endişe yaratıyor. Toplantı da kuraklık sorunu için alınabilecek önlemler ve üreticilerden gelen talepler; İlçe Müdürleri ve Ziraat Odası Başkanları tarafından değerlendirildi. Vali Yardımcısı ÖZKAN, yaptığı konuşmada; doğal kuraklık için birtakım önlemlerin alınabileceğini(tarım sigortaları yaptırarak), ancak en büyük sorunun, insan eliyle yaratılan kuraklıktan kaynaklandığını ve ilk olarak bu kuraklığın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Tarımsal üretimi bilinçli bir şekilde yapmak için  toprak ve su kaynaklarını bilinçli olarak kullanmak gerekir.  Ülkemiz için acil olarak "Tarım ve Su Politikalarının" geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Ankara'nın tarım ve hayvancılığı hakkında bilgilerin yer aldığı sunumların ardından toplantı, plaket töreni ve yemek organizasyonu ile son buldu. Kuraklığın ve tarımın her yönüyle ele alındığı toplantı, katılımcıları memnun etti.