Şereflikoçhisar Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Şereflikoçhisar Ziraat Odası > Haberler > Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sn. Mehmet Hadi TUNÇ ve Beraberindeki Heyet, "Kuraklık Sorunu" İçin Başkanımız Hikmet BOZKURT'u Makamında Ziyaret Etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sn. Mehmet Hadi TUNÇ ve Beraberindeki Heyet, "Kuraklık Sorunu" İçin Başkanımız Hikmet BOZKURT'u Makamında Ziyaret Etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sn. Mehmet Hadi TUNÇ, AK Parti Ankara Milletvekili Sn. Zeynep YILDIZ, Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent KORKMAZ, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Bekir ENGÜRÜLÜ ile Şereflikoçhisar İlçe Kaymakamı Zafer ENGİN, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ercan ÇEVİK ve beraberindeki heyet, yaşanılan Kuraklık için başkanımız Hikmet BOZKURT'u makamında ziyaret etti. Sn. TUNÇ yaptığı konuşmada; kuru tarım alanları kadar sulu alanların da kuraklıktan etkilendiğini, bu nedenle 2021 yılı için hasatta beklenen rekolteye ulaşılamayacağını belirtti. Pandemi ve kuraklıktan dolayı kaynaklanan zararı telafi etmek için bakanlık olarak çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Tarımın risklere açık bir faaliyet olduğunu ve iklim değişikliğinin getirdiği sonuçların ne yazık ki kısa sürede görülmediğini sözlerine ekleyerek; çiftçilerimizin gelecek yıllar için tarım sigortaları yaptırmaları konusunda teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Şu an tahıl ekili alanlarda kuraklık hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, çiftçilerimizin yanında olduklarını söyledi. Başkanımız Hikmet BOZKURT'tan ilçedeki tahıl ekili ve kuraklıktan hasar gören tarlalar hakkında bilgiler alan Sn. TUNÇ ve beraberindeki yetkililer, hep birlikte kuraklıktan etkilenen tarlaları ziyaret ettiler.