Şereflikoçhisar Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Şereflikoçhisar Ziraat Odası > Haberler > TAHIL TARLALARINDA KURAKLIK ALARMI! Başlıklı Yazımız Çetin Gazetesi ve Tuzgölü Haber'de

TAHIL TARLALARINDA KURAKLIK ALARMI! Başlıklı Yazımız Çetin Gazetesi ve Tuzgölü Haber'de

İlçemiz yerel basınından Çetin Gazetesi ve Tuzgölü Haber'in bu haftaki sayılarında "Tahıl Tarlalarındaki Kuraklık" hakkındaki yazımız yer aldı.

Kuru tarımın ve tahıl üretiminin yoğun olarak yapıldığı bölgemizde, tahıl tarlaları bu sene kuraklığın etkisine girdi. Mayıs ayının ilk haftası, iki gün boyunca esen lodos, yağışın etkisini daha da azalttı. Yeterli yağış da alamayan bitkiler; kısa sürede sararıp kuruyarak yandı. Tarım danışmanları olarak yaptığımız saha kontrollerinde kuraklığın etkisini belirgin bir şekilde görmekteyiz. Kuraklık oranı bazı bölgelerde % 80'lerden bile fazla. Yaşadığımız küresel ısınma ve iklim değişikliği ile her türlü; kuraklık, sel, hortum, dolu, fırtına şeklindeki doğal afetlerle aniden karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle üreticilerimiz, ürünlerini teminat altına almak için tarım sigortalarını ihmal etmeden zamanında yaptırmalılar.