Şereflikoçhisar Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Şereflikoçhisar Ziraat Odası > Haberler > Sosyo, Kültürel ve Ekonomi Kalkınma Toplantısı

Sosyo, Kültürel ve Ekonomi Kalkınma Toplantısı

osyo, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Toplantısı Yapıldı

Kaymakam Sedat Yıldırım öncülüğünde, Belediye Başkanı Ferda Polat, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, hazine avukatı ve ilgili daire amirlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

İlçenin Sosyo, Kültürel ve Ekonomik olarak kalkınmasına ivme kazandırmak için ilçenin potansiyelini harekete geçirmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda somut bir yol haritasının çizildiği ve Tarım ve Hayvancılık Çalışma grubu, Kültür, Sanat, Spor Çalışma grubu, Üniversite Çalışma grubu, Tuz Gölü ve Turizm Çalışma grubu, Organize Sanayi Bölgesi Çalışma Grubu ve Askeri Birlik Çalışma grubu olmak üzere 6 tane çalışma grubunun oluşturulduğu belirtildi.

Konuyla ilgili basına açıklama yapan Kaymakam Sedat Yıldırım; “Oluşturulan gruplara girmek isteyen kişiler olursa, bende şu grupta yer almak, projeler üretmek, öneride bulunmak isteyen özel sektördeki kişiler, yatırımcı iş adamları ve ilgili vatandaşların 21 Ağustos 2017’ye kadar İlçe Tarım Müdürlüğü’ne müracaatta bulunmaları gerekiyor. 

Biz Şereflikoçhisar Kalkınma Derneği isminde bir dernek kuruyoruz. Oluşturduğumuz grupların projelerini, taleplerini biz bu dernektekilerle değerlendirmeye alacağız sonra projeyi ya da öneriyi hayata geçirmek içinde hep beraber gerekli yerlere gideceğiz.
Gruplarımız arasında Askeri birlik çalışma grubumuzda var. İlçeye 1500 kişilik acemi birliğin gelmesi için çalışıyoruz” dedi.

Çalışmalarda emeği geçen Belediye Başkanı Ferda Polat’a, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanlarına ve kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerine teşekkür eden Kaymakam Sedat Yıldırım; “Biz Amerikayı yeniden keşfetmeyeceğiz. Biz devletin kaynağını buranın potansiyeline çevireceğiz” şeklinde konuştu.