Şereflikoçhisar Ziraat Odası

Şereflikoçhisar Ziraat Odası > Haberler > Demonstrasyon Alanı faaliyete girdi

Demonstrasyon Alanı faaliyete girdi

İlçemizde farklı tarım ürünleri yetiştirmek ve ürün çeşitliliğini artırmak için Demonstrasyon (Görerek eğitme) alanı oluşturuldu. Kaymakam Sedat Yıldırım’ın ilçemizde göreve ilk başladığı günlerde Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt’la ortaklaşa başlattığı ürün çeşitliliği çalışması kapsamında Belediye Başkanlığına ait 9 dönümlük alanda Demonstrasyon alanı oluşturularak çalışmalara başlandı.

Pazartesi günü Beypazarı İlçe Tarım Müdürlüğünden getirilen fidelerin dikilmesiyle başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt, gazetemize yaptığı açıklamada, ilçemiz tarımın gelişmesi ve ürün çeşitliliği konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade ederek; “Kaymakamımız Sedat yıldırım ile yaptığımız görüşmede ilçemizde farklı ürünlerin yetiştirilmesi ve zirai olarak farklı ürün çeşitlerinin oluşturulması konusunda fikir alışverişinde bulunmuştuk. Bu anlamda Belediye Başkanı Ferda Polat tarafından tarafımıza tahsis edilen 9 dönümlük arazide Kaymakam Sedat Yıldırım ve İlçe Tarım Müdürü Şenol Görgülü’nün destekleriyle demonstrasyon çalışmalarına başladık. Bu alanda 3 dekar sofralık domates, 3 dekar salçalık domates, 1 dekar sivri biber, 1 dekar patlıcan, 500 m2 çilek ve 500 m2 dolmalık biber yetiştireceğiz. Yapılan tüm çalışmalar ve harcamalar tek kalemde toplanarak maliyet hesabı oluşturacağız. Sezon sonunda yapılan masrafla elde edilen geliri kıyaslayarak ne kadar gelir elde edildiğini ortaya koyacağız. Bizim arazilerimiz oldukça verimli. Ürün çeşitliliğine uygun arazilerimiz ve suyumuz var. Bunu değerlendirmeliyiz. Çalışmalarımız bu yönde. Bu konuda bize destek veren başta Kaymakamımız Sedat Yıldırım’a, Belediye Başkanı Ferda Polat’a, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şenol Görgülü’ye ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyelerime teşekkür ediyorum” dedi.